Last news in Fakti

10 Октомври, 2015 18:45 1 230 0

Изходът е мажоритарният вот

  • теди москов-
  • мажоритарен вот

Не може във века на технологиите да има ляво или дясно, смята Теди Москов

Изходът от политическите дебати относно гласуването трябва да бъде въвеждането на мажоритарен вот. Това заяви в предаването "СЪботаж“ по БНР режисьорът Теди Москов.

Какво обаче е това парламентарно гласуване като партията предлага за кого да гласувам? Ако може всеки да избира от всички хора, но за това трябва гражданско общество и участие в посоката на движение на държавата за всеки, уточни режисорът.

Той коментира политиката с думите: „Бях за посланията, когато заради тях можеше да се отиде в затвора. Сега всички те са демоде. Не може във века на технологиите да има ляво или дясно. Изисква се нова философия и идеология”.

Според него обществото се опитва да прехвърли на някого другиго вината за безпътицата, в която се намира:

Много ме дразни, когато чуя някой да казва – ами, лоши управници. Ти си ги избирал тези лоши управници. Дали си гласувал или не, все ти си ги избрал.

Много хора в света са се устремили към консуматорската стихия, защото така е по-лесно и по-този начин отблъскваш настрана духовните си стремежи. Около тази теза се обединиха актрисата Мая Новоселска, Теди Москов и синът им - режисьорът Иван Москов.

По този начин изместваш вътрешното напрежение и мислите си, обясни Мая Новоселска. Никога нее бих си задал въпроса за необозримото бъдеще, защото аз предпочитам да съм тук и сега, коментира Иван Москов:

Изкуството не трябва да се разбира. То трябва да се усеща. Аз се страхувам от неусещането, категоричен беше Теди Москов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА