Last news in Fakti

17 Октомври, 2015 04:31 1 191 0

„БЛА, БЛА...“ изследва нашата сложна реалност с лекота и хумор

  • „бла, бла...“-
  • сложна реалност-
  • лекота-
  • хумор

Представят Фондация

"Бла, бла ..." - премиера представят Фондация "Пространство за танц" и балет "Арабеск" на 21 октомври Музикален театър, 19.00 ч.

Хореографията е на  Морис Кози (САЩ). Участват: Ангелина Гаврилова, Андрея Андонова, Виктория Петрова, Петя Колева,  Васил Дипчиков, Стефан Вучов и Филип Миланов.

„БЛА, БЛА....“   - е спектакъл за самотата, разглеждана в контекста на неспособността ни да общуваме със себе си, с другите и със света. Тази невъзможност за общуване поставя героите в различни абсурдни ситуации на ръба на трагичното и комичното.Това е спектакъл за вечните  клишета във взаимоотношенията между половете -  като отхвърлената жена, търсеща мъжко внимание  и всичко, съпътствущо „игрите“, които играем, рекламирайки себе си, домогвайки се до обекта на желанията си.. В тази игра  всеки от нас крие своите малки тайни - един тайно мечтае да бъде  по-надарен, друг има за фетиш женски сутиен и т.н. 

„БЛА, БЛА...“ изследва нашата сложна реалност с лекота и хумор.

Спектакълът „БЛА, БЛА...“ се реализира със съдействието и подкрепата на Американското посолство в България.

 „БЛА, БЛА...“ е продължение на международния проект "Танцови преводи", в който Морис Кози  за първи път постави специално за трупата на Балет „Арабеск“  спектакъла "Измъчени мелодии" по музика на композитора Габриел Прокофиев „Струнен квартет №1“. Интересният и експресивен танцов език, емоционалният подход и метод на работата му с танцьорите и силното въздействието на спектакъла върху публиката  са  основание  да го поканим отново.

Морис Кози е танцьор и хореограф от американски произход с уникална творческа биография. Класически танцьор и солист на Националния балет на Канада в периода 1988-91 г.. Пристига в Европа по покана на Уилям Форсайт и осем години е солист на Франкфурт балет. С приключване на танцовата си кариера работи като хореограф на Нидерланд Данс тиътър – Холандия, Кулберг Балет, Шведски кралски балет  и като асистент-хореограф на Уилям Форсайт, Леон Лайтфул, Уейн МакГрегор и др. Има изключителните права за поставяне на всички спектакли на Уилям Форсайт. Автор е на над 20 хореографски заглавия за трупите на Националния балет на Канада, Нидерланд Данс тиътътр, Миуоки балет и др.

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА