Last news in Fakti

1 Декември, 2015 22:32 1 011 0

Казахстанска изложба отвори врати в Столичната библиотека

  • казахстан-
  • изложба-
  • столична библиотека-
  • дарение-
  • книги-
  • посланик

Откриването се състоя на 30 ноември 2015г.

Казахстанска изложба отвори врати в Столичната библиотека - 1

На 30 ноември 2015 година в сградата на Столична библиотека на пл.Славейков бе открита фотоизложба, която посолството на Казахстан организира по случай Деня на първия президент на Република Казахстан. Този празник се отбелязва в Казахстан на 1 декември и е неработен за казахстанците.

На откриването се изказаха заместник-директорът на Столичната библиотека Мария Бранкова и посланикът на Казахстан Темиртай Избастин. Посланик Избастин разказа за приноса на първия президент на Република Казахстан Нурсултан Абишевич Назарбаев за развитието на страната, отбелязвайки основните насоки за развитие на републиката. 

По време на събитието бе направено и дарение на книги за библиотеката. Повечето от тях са преведени на български език и издадени от посолството на Казахстан.

На откриването присъстваха представители на обществените и бизнес средите на България.

Изложбата ще продължи до 14 декември 2015 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА