7 Март, 2016 06:15 790 0

Вагнер за студенти

  • вагнер-
  • за-
  • студенти

Инициатор на събитието е Софийска опера и балет

На 7 март, понеделник, от 18:00 ч. в Кинозалата на НАТФИЗ ще се открие първото събитие от поредицата „Вагнер за студенти”. Инициатор за него е Софийска опера и балет. В него ще се включат няколко столични университета като: „Св. Климент Охридски”, „Нов български университет” и Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов”. Форумът ще открие ректорът на НАТФИЗ - проф. д-р Станислав Семерджиев. Темата на първото събитие е „Вагнер и киното”

По случай 125 г. от създаването на Софийската опера, през 2016 г. за 5 – ти път ще бъде поставена тетралогията „Пръстенът на нибелунга”.

Постановката е представена за първи път през 2013 г. в чест на 200 г. от рождението на великия композитора. Тя е реализирана изцяло с български оперни артисти.

През май 2015 г. „Пръстенът на нибелунга” беше представен за трети път от 2013 г. в София, а  през септември – за първи път във Фюсен, Германия. Гостуването на Софийската опера в Бавария премина при изключителен интерес от страна на немската и чуждестранна публика и с възторжени отзиви на най-авторитетните оперни издания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА