Last news in Fakti

29 Април, 2016 00:00 911 0

„Смяна на жените“ - безплатна премиера

  • смяна на жените-
  • премиера-
  • театър
„Смяна на жените“ - безплатна премиера - 1

На 4 Май 2016 г. / сряда /, от 19.00 часа в АУЛА на Икономически университет – Варна студентите, преподавателите и всички граждани на Варна ще имат възможност да се запознаят с пиесата на писателя Юрий Поляков - „ХОМО ЕРЕКТУС или СМЯНА НА ЖЕНИТЕ”, поставена от Драматичен театър „Йордан Йовков” – Добрич.

Постановчик и режисьор на премиерата е Костадин Бандутов – носител на награда „Златна маска” на Драматичен театър „Стоян Бъчваров”- Варна и ръководител на театрална трупа „ИкАрТ“ към Икономически университет – Варна.

Юрий Поляков е един от най-популярните съвременни руски писатели. Име – етикет за днешната руска литература. Поет, белетрист, драматург, журналист. Главен редактор на „законодателя” на културните критерии и оценки – в. „Литературная газета”, четен и чакан в много страни по света. Член на Съвета по култура и изкуства към Президента на Руската федерация Владимир Путин. Съпредседател на Президиума на Международния литературен фонд. Заместник-председател на Обществения съвет при Министерството на отбраната. Член на Президентския съвет по развитието на Институтите за гражданското общество и правата на човека. Почетен член на Руската библиотечна асоциация.

Произведенията на Поляков са преведени на много езици. Прозата му се изучава в училище и в университетските курсове по съвременна руска литература. Пиесите му, поставяни в много театри в Русия и зад граница, пълнят залите.

И в тази си пиеса Юрий Поляков е майстор на диалога. Ще видим искрящ хумор, изтънчена еротика и изненадващи сюжети. Чака ни смях до сълзи! Но и много пробождащи съвестта размисли…

Според сюжета на пиесата, богат мъж, прочитайки в изданието „Хомо еректус” любопитна история, решава да устрои в дома си подобно забавление. При това, прави обявата в същото това издание и кани единомишленици, с които да отбележи първомайските празници.

Книгата е написана по поръката на актьора Александър Ширвиндт. Заглавието обединява цял сборник с пиеси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА