Last news in Fakti

29 Април, 2016 03:00 1 668 0

Сам Мендес оглавява журито на филмовия фестивал във Венеция

  • сам мендес-
  • журито-
  • венеция

Събитието ще започне на 31-ви август

Британският режисьор Сам Мендес ще оглави журито на 73-ия филмов фестивал във Венеция, съобщи „Гардиън“.

Мендес е известен с работата си по последните два филма за Джейм Бобнд - „Координати Скайфол“ и „Спектър“. Той заяви, че е изключително поласкан от поканата на организаторите на фестивала.

„За мен е чест да получа подобна покана. Винаги съм имал силна лична връзка с Венеция. През 1984 г. работих за три месеца в града и имам прекрасни спомени от него. Най-добрия ми спомен от фестивала е когато представих „Път към отмъщение“ на него“, заяви Мендес.

Той ще оглави международно жури, което ще определи носителят на наградата „Златен лъв“ за най-добър филм и наградата „Сребърен лъв“ за най-добър режисьор. Събитието започва на 31-ви август и ще продължи до 10-ти септември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА