Тема: Украйна

4 Май, 2016 23:29 1 179 0

Орландо Блум посети Донбас

  • орландо блум-
  • донбас-
  • украйна

Посещението му е в качеството на посланик на добра воля на УНИЦЕФ

Холивудският актьор Орландо Блум посети Източна Украйна, съобщи Росбалт.

Блум е посланик на добра воля на УНИЦЕФ. Той е посетил училища и детски градини, които са понесли тежки поражения по време на боевете в Донбас.

„Около 580 хил. деца имат нужда от помощ, а 230 хил. са били принудени да напуснат домовете си. Приблизително 1/5 от детските градини и училища в региона са повредени. 300 хил. деца имат нужда от помощ, за да продължат образованието си“, се казва в изявление на УНИЦЕФ.

Блум заяви, че от това, което е видял при посещението си, всичко, което искат децата от региона е безопасност и сигурно бъдеще.

„Образованието е важна основа за възстановяването на живота и осигуряването на сигурна среда за тези деца“, заяви актьорът.  


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА