Last news in Fakti

8 Май, 2016 00:00 4 094 0

Тази "пиянска" песен разгневи руските власти

  • ленинград-
  • група-
  • водка-
  • алкохол

Това не пречи на движението „Рок – Петроград“ да настоява на Сергей Шнуров да спре да използва името „Ленинград“ за своята група, защото осквернявал името на града – герой от Втората световна война

Тази "пиянска" песен разгневи руските власти - 1

Властите в руският град Санкт Петербург настръхнаха от провокативна песен на групата Ленинград.Става дума за парчето „В Питере – пить“ (В Санкт Петербург – да пиеш).

В него се показва как героите на клипа пият водка и се веселят по улиците на Северната столица.

От своя страна администрацията на Санкт Петербург се похвали, че след излизането на клипа туристическите посещения са се увеличили.

Това не пречи на движението „Рок – Петроград“ да настоява на Сергей Шнуров да спре да използва името „Ленинград“ за своята група, защото осквернявал името на града – герой от Втората световна война. В своите песни Шнуров често пее за водка и наркотици, аргументират се от „Рок – Петроград“. Градският общински съветник Евгений Марченко поиска прокуратурата да провери клипа. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА