Last news in Fakti

1 Юни, 2016 06:15 1 768 0

Стенли Кубрик планирал детски филм

  • стенли кубрик-
  • детски-
  • филм

Той искал да снима и лента за Втората световна война

Легендарният режисьор Стенли Кубрик е планирал да заснеме първия в кариерата си детски филм, малко преди да почине през 1999 г., съобщи „Гардиън“.

Според неговия личен асистент Емилио Де Алесандро, Кубрик е искал да заснеме историята за Пинокио. Той също така е имал големи планове за мащабен филм за една от най-кървавите битки от Втората световна война – битката при Монте Касино.

„Стенли беше заинтересован от направата на филм по „Пинокио“. Той ме изпрати да му купя италианските оригинали на книгата. Искаше да направи нещо наистина голямо. Щеше да е хубаво да има такъв филм, защото той определено щеше да забавлява децата“, заяви Де Алесандро.

Кубрик беше силно спряган за режисьор на фантастичния филм „Изкуствен интелект“, който се определя като фантастичната версия точно на „Пинокио“. В крайна сметка филмът бе заснет от Стивън Спилбърг. Според Де Алесандро обаче Кубрик е искал да заснеме изцяло различен и забавен филм за куклата, която се превръща в момче.

Режисьорът е бил силно заинтригуван и от битката за Монте Касино през 1944 г., известна и като битката за Рим.

„Стенли смяташе, че това може да е интересен филм. Той искаше от мен да събера повече информация за събитията тогава и за локацията като цяло. Всъщност той самият имаше приятел, който е бомбардирал позиции по време на боевете. Това е ужасяваща битка. След нея остава само разруха“, допълва Де Алесандро.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА