Last news in Fakti

18 Юни, 2016 22:22 4 206 10

„Любе“ взривиха центъра на Ямбол

  • любе-
  • ямбол-
  • концерт-
  • празник
„Любе“ взривиха центъра на Ямбол - 1
Снимки: Факти.бг

Култовата група „Любе“ беше приветствана от над 5000 души на концерта си в Ямбол на 18 юни (събота). Събитието е в навечерието на Деня на Ямбол – 20 юни (“Св. Дух“) и е кулминацията на честванията, посветени на празника на града.

„Любе“ взривиха центъра на Ямбол

След Горан Брегович (2009 г.) и хърватската група „Сребърни криле“ (2014 г.), „Любе“ са поредните изпълнители от световна величина, които идват в града на Тунджа по повод празника на Ямбол.

На ямболска сцена българските фенове на „Любе“ видяха за първи път представянето на групата с новия басист Дмитрий Стрелцов, който замени починалия наскоро бас-китарист Павел Усанов.

Създадена в края на 80-те години на ХХ век, „Любе“ се утвърждава през годините като една от най-значимите и обичани съвременни руски групи. Популярност й носи отличителният стил, съчетаващ елементи на поп и рок-звучене, с вплетени мотиви от руския фолклор, военни шлагери, цитати от руската литературна класика и едновременно с това – изрази от градски жаргон.

Емблематичната руска група беше водена от фронтмена си Николай Расторгуев, който е основен вокалист на „Любе“ още от създаването й през 1989 г. Именно негова е и идеята за името на групата, като „любе“ в младежкия сленг се използва вместо „любое“, „разное“ и фактически отразява разнообразния стил на групата.

Подгряваха групите „Kross“ и група „Мotel“.

"Любе" бяха посрещнати с руски знамена и плакати на президента Путин. Феновете припяваха любимите си хитове, а музикантите свириха с явно удоволствие. 

Малко след 22 часа концертът приключи, а небето се озари с мощни фойерверки.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стоян

    2 0 Отговор
    Това беше най-слабият концерт изнасян в центъра на Ямбол през последните години,просто беше едно отбиване на номера за 60 минути и никакво уважение към хората дошли в съботната вечер.Това го казвам като човек който телефона го буди и му звъни с песни на Любе.

    Коментиран от #4, #9

  • 2 Dmitry

    2 0 Отговор
    Любэ-это пропагандистская группа Путина. Гоните их в шею, болгары, везде где они появятся...

    Коментиран от #7

  • 3 Присъствал на концерта

    0 2 Отговор
    Това беше най-добрия концерт!!!
  • 4 ямбол

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Стоян":

    И аз съм на същото мнение, никакво поведение нямаха
    ...Много слабо
    ОТБИВАНЕ НА НОМЕР

    Коментиран от #10

  • 5 Петко

    0 1 Отговор
    Абе,хора!!! Все на нас не ни е угодно. Аз бях там , Любе си пяха и бе много готино но пак не бива- ами идете на концертите им в Русия ,дайте по 100 $ да сте в публиката на 500 метра от сцената и тогава ревете фелфели такива ,няа угода за вас
  • 6 Комбат

    0 0 Отговор
    Концерта беше супер. Саунда превъзходен. Изпълниха парчета както от новия албум, така и от първия. Адмирации за песента Конь, която се изпълнява с голям хор, но въпреки липсата на хор, прозвуча перфектно. Спосибо ребята!
  • 7 Бай Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Dmitry":

    Дмитрий, болгары любят Россию и никто изменить это не сможет. Что поделать - история!!! А свое мнение уважаемый можешь засунуть себе "в одно место"... вдруг тебе это поможет!
  • 8 хайфис

    0 0 Отговор
    Най интересна е публиката ! На концертите на най яките групи в България и извън нея на който съм бил освен национални знаменца нищо друго не се допуска от организаторите!

    Явно знамената на колонизаторите си идват с групата защото човека който го държи въобще не се интересува от това което става на сцената!!!
  • 9 Справедливия

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Стоян":

    Аз да ти кажа ,че до сега такъв концерт в Ямбол не е имало и не ти звъни телефона с песни на Любе ,а може би на Джъстин Бийбър ,групата през цялото време поздравяваше публиката.
  • 10 Справедливия

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ямбол":

    Ти сигурно си някое американско "интелигентно" момче