Last news in Fakti

27 Юни, 2016 02:31 5 637 4

Работници откриха кости на мамут в Мексико

  • мамут-
  • кости-
  • мексико

Те са на поне 14 000 години

Мексикански археолози съобщиха за откриването на фосилизирани останки на мамут в близост до Мексико Сити, съобщи Би Би Си.

Останките са открити в село Тултепек по време на полагане на дренажни тръби. Счита се, че костите са на 14 000 години. Съдейки се по местоположението на останките, най-вероятно мамутът е бил убит от древни хора, заради неговите козина и месо.

Още останки са били открити в района на плитководно езеро. Останки на мамути са били откривани на няколко места в Мексико. Най-често става въпрос за райони край езера. Подвидът е известен като „колумбийски мамути“, живели в САЩ и Централна Америка.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло

    0 0 Отговор
    Доказаха вече ,че мамута е бил в зоологическа градина в Македония преди 14001 години.
  • 2 Ивайло Отговор

    0 0 Отговор
    Даже мамута е баща и майка на македонският народ, навярно и тяхно божество. Даже тя преди се е казвала не Македония, а Мамудония, то пък това ха нали не го знаете.
  • 3 Динго

    0 0 Отговор
    Най големите мамути са се родили в България и се развъждат до днес!

    Коментиран от #4

  • 4 Ивайло

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Динго":

    Ми марш от тук тогава ........