Last news in Fakti

27 Юни, 2016 18:47 2 986 0

Във Фанагория откриха най-древния храм в Русия

  • фанагория-
  • храм-
  • русия

Над разкопките работят 250 души

При разкопки във Фанагория в Темрюкския регион са открили най-древния храм в Русия, съобщи ОФАН.

През 2013 г. на разкопки в Краснодар беше открит храм от 5-ти век. До скоро той се смяташе за най-древния на руска територия. Сега под съоръжението обаче са били открити останките на друга конструкция.

Точната възраст на съоръжението все още не е определена. Счита се обаче, че постройката е по-стара, тъй като се намира в основите на другата. Съоръжението е направено от непечени тухли, които са били характерни за онези времена.

Над разкопките работят 250 души. Фанагория е основана от гръцки колонисти през 543 г. пр.н.е, като между 632 г. и 668 г. се счита за столица на Велика България, управлявана от хан Кубрат. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА