Last news in Fakti

1 Юли, 2016 01:30 1 516 0

Започват 44-те Велиградски празници на културата

  • велиградски-
  • празници-
  • културата
Започват 44-те Велиградски празници на културата - 1

Велинградските празници на културата са традициони, ежегодни празници със свое особено място в културния живот на Община Велинград. Тази година те се провеждат за 44-ти път, за да внесат повече красота и цвят за популязирането на Велинград като целогодишен културен и туристически център, съобщиха от общината.

Празниците дават възможност на самодейните състави към читалищата в общината да покажат най-доброто от своя репертоар, а в програмата има още концерти, фолклорни спектакли, театъри, изложби, литературни вечери, танцови изяви и много други събития.

17 дни ще продължи тазгодишното издание на Велинградските празници на културата, които ще са под мотото на благотворителна кампания „Всички заедно да помогнем на безпомощните деца”.

Откриването е 1 юли от 18,30 с парад дефиле на духови оркестри и мажоретни състави. Домакин е представителния духов оркестър с мажоретен състав „Димитър Мечев“ с диригент Димитър Лазаров и ръководител на мажоретния състав - Биляна Масларова.

Участие ще вземат и гостуващите младежки духови оркестри с мажоретни състави от Монтана, Троян и Ботевград. Тържествения концерт по повод Деня на Велинград ще започне с изпълнението на младите дарования Мариам Маврова, която е полуфиналист от детската Евровизия, талантливата Ивана Кюлева, трио „Парадайс” децата на „Звънче”, малките танцьори на СК „Импулс” и ансамбъл „Здравче венче”. Със специална програма ще гостуват трио „Сопрано” и формация „Елика”, а на финала ще има красива заря.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА