25 Юли, 2016 00:45 1 121 1

The Bridge Fest завърши

  • bridge fest-
  • видин-
  • култура

Над 3000 зрители събраха тематичните събития, отворени за гостите и жителите на Видин

The Bridge Fest завърши - 1

С емоционален празничен концерт във Видин завърши седмото поредно издание на The Bridge Fest. Освен на брилянтните изпълнения на гостуващите Crack House Jam Ангел Ковачев Live Band, всички зрители успяха да се насладят и на изложби на произведенията, реализирани в рамките на феста от работилницитe по рисуване и приложни изкуства, както и на великолепните 6 етюда, представени от участниците в театралните работилници. А преди на сцената да се качи талантливият Ангел Ковачев, събралите се посетители пред Общината видяха и творбите на участниците в музикалните групи, които сформираха 6 бенда и представиха шесттe авторски парчета – впечатляващи продукции на бъдещите музикални звезди, взели участие в The Bridge 2016.

В разгара на фестивала във вторник повече от 60 млади художници се включиха в интерактивен уъркшоп "Открий тайните на река Дунав" и нарисуваха почти 100-метрова карта на реката, покриваща цялата й дължина от 2 852 км (от извора до Черно море), докато междувременно 13 отбора се включиха в организираната „Дунавска Олимпиада” и преминаха през 11 препятствия, за да отличат най-бързите, смелите и сръчните. Но изненадите не спряха до тук и в петък най-артистичните взеха участие в Dance Battle по двойки и в предизвикателство да сътворят чудеса с флакони в ръка на тема „Тайните на река Дунав“, отправено от лекторите на Sprite Graffiti Academy. Всички участници получиха специални награди, предоставени от Кока-Кола ХБК България.

По традиция, освен финалния празничен концерт, в рамките на фестивала се състояха и серия от тематични събития, които бяха посетени от над 3000 гости и жителите на Видин. Концертът на група Оратница постави изключително начало фестивала в понеделник и заля с етно енергия всички зрители. В сряда Бояна Желязкова и група Dead Man's Hat представиха впечатляващо разнообразие на песните, както с джаз, така и с рок звучене. А в четвъртък бе вечерта на любителите на театралното изкуство, които имаха възможност да се насладят на постановката "Самотни персонажи" на режисьора Васил Дуев.

В последната седмица крайдунавският град даде възможност за изява на артистичния талант на над 150 младежи на възраст от 14 до 21 години. В тазгодишното издание на The Bridge Fest бяха организирани 12 творчески работилници на различни теми като фотография, театър, хип-хоп, китара, графити и танци. Всяка от тях беше ръководена от млади български таланти, сред които Васил Крумов, Христо Михалков, Весела Бабинова, Алиса Атанасова, Неделя Ганчева и други. Благодарение на серии от интерактивни работилници и игри, посветени на Дунав, участниците във феста научиха повече за значението на реката за местните общности като част от кампанията на Кока-Кола ХБК България за опазването й.

The Bridge Fest се провежда за седма година на територията на Видин и ежегодно събира над 150 подрастващи на възраст 14-21 години, не само от региона, а и от цяла България. Това е най-мащабният младежки фестивал на изкуствата в областта, който се организира в партньорство с община Видин и с подкрепата на Кока-Кола ХБК България и насърчава творческите инициативи сред участниците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ❤️🇬🇷

    0 0 Отговор
    ❤️🇬🇷