Last news in Fakti

26 Август, 2016 00:15 1 199 0

"Библиотека в планината"

  • библиотека-
  • планината-
  • столична библиотека
"Библиотека в планината" - 1

През юни 2016 г. Столична библиотека стартира новия си социален проект, подкрепен от ДПП Витоша, „Библиотека в планината”. На читателите бяха предоставени за свободен достъп едни от най-новите заглавия във фонда на библиотеката и всички желаещи получиха безплатни едногодишни читателски карти.

Инициативата продължава, като на пет места на Витоша са разположени мобилни библиотеки на открито в планината (Дендрариума, Детски еко стационар "Бели брези", Момина скала, хижа "Алеко" и Черни връх). Една от тях е на най-високата точка - Черни връх. Всеки ще може да вземе напълно безплатно книга от нашите мобилни планински къщички. Заетите книги могат да се връщат в удобно за потребителите място - в планината, в централната сграда на библиотеката или в някой от нашите филиали, срещу връщането на книги ще бъде издадена и безплатна читателска карта.

Всеки желаещ да обогати тези планински библиотеки може да го направи, като постави в тях книги. Вече са направени първите дарения от посетителите в планината в къщичката на "Момина скала".

На 28 август 2016 г., когато е   отбелязването на 121 години от началото на организираното туристическо движение в България и традиционния поход за изкачване на Черни връх, на хижа „Алеко" от 10:00 ч. Столична библиотека ще проведе планински четения, участие в които ще вземат поетите Илиана Илиева, Петър Чухов и Анжела Димчева - лауреати на Националния конкурс за поезия "В полите на Витоша", организиран от Столична община.

"Библиотека в планината"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА