25 Август, 2016 17:14 2 135 0

Почина френската дизайнерка Соня Рикел

  • франция-
  • париж-
  • соня рикел-
  • мода-
  • почина-
  • стил-
  • пуловери

Стилът й е безпогрешно разпознаваем в света на модата

Почина френската дизайнерка Соня Рикел - 1
Снимки: БТА/ AP

На 86-годишна възраст почина прочутата френска дизайнерка Соня Рикел, съобщи Би Би Си.

„Кралицата на пуловерите“ страдаше от болестта Паркинсон, посочва изданието. Модната знаменитост е починала в дома си в Париж – градът, в който е родена през 1930 година.

Пуловерът се превръща в нейна запазена марка и благодарение на него тя е обявена за „Кралица на пуловерите“ в Америка през 1967 година.

Голямата известност идва, когато пуловерът се появява на корицата на списание ELLE. От тогава насам Рикел експериментира с шевове от лицевата страна на дрехата и премахва подгъвите. Добавя към оригиналния дизайн на своите пуловери и принтирани думи. Освен това дизайнерката създава свой собствен аромат.

През 1980 година Соня Рикел е избрана за една от десетте най-стилни жени в света. Тя показва, че плетивата могат успешно да се впишат във всички модни тенденции и създава елегантни, гладки дрехи от мека вълна, ангорска прежда, мохер, кашмир и пашмина. Чувствената линия е особено важна за нейните модели.

Стилът й е безпогрешно разпознаваем в света на модата. Тя и авторка на множество романи. Французойката споделя, че не жената трябва да се приспособи към модните тенденции, а обратното.

Почина френската дизайнерка Соня Рикел

Почина френската дизайнерка Соня Рикел


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА