Last news in Fakti

10 Октомври, 2016 00:15 1 460 0

Картина за 8,5 млн. паунда се оказа менте

  • картина-
  • менте-
  • 8,5 млн.-
  • франс халс

Творбата "Неизвестен човек" се е оказала фалшификат

Картина за 8,5 млн. паунда се оказа менте - 1
Снимка: The Weiss Gallery

Картина, чийто автор се предполагаше, че е холандският художник Франс Халс, и която през 2011 година бе продадена на търг за 8,5 милиона паунда, бе обявена за фалшификат, информира "Метро".

Подправената творба "Неизвестен човек" всъщност е била нарисувана от непознат престъпник, когото в света на изкуството са наричали "Мориарти на Стария господар".

От аукционната къща Sotheby’s заявиха, че са „анулирали продажбата и са възстановии цялата платена сума на клиента“, след като картината е била тествана и е било установено, че е фалшификат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА