11 Октомври, 2016 23:30 1 860 0

Стоянка Мутафова покори САЩ и Канада

  • сащ-
  • канада-
  • стоянка мутафова
Стоянка Мутафова покори САЩ и Канада - 1
Снимка: Фейсбук

Стотици българи в Северна Америка имаха шанса да видят невероятната Стоянка Мутафова и спектакъла "Госпожа Стихийно бедствие", предаде БНР.

94-годишната актриса прелетя хиляди километри, за да играе пред българите в САЩ и Канада. След представленията те имаха възможност да се срещнат лично с нея.

Мутафова замина заедно с дъщеря си Мария Грубешлиева-Муки и мениджърката на турнето Петя Романова на 21 септември от летище София, а първото ѝ представление беше на 30 септември в Чикаго, съобщават и от "24 часа".

Ирен Кривошиева е в ролята на дъщерята на героинята на Мутафова. Другите актьори в спектакъла са Николай Атанасов-Шуши и Милен Минков.

Всички те гостуваха на българското посолство във Вашингтон на 4 октомври - ден, след като играха пред препълнена зала в училище “Христо Ботев” в щатската столица. После екипът замина за Бостън, където и самата Стоянка Мутафова успя да разгледа някои от забележителностите на града.

Както в Канада, така и в САЩ, представленията преминаха при изключителен успех. В Чикаго актрисата игра за трети път в последните 20 години, но сега интересът би всички рекорди – в зала "Коперник" имаше повече от 1500 зрители.

Докато американските телевизионни канали следяха с тревога пътя на урагана "Матю", българите в Канада и САЩ безстрашно се хвърлиха към българската "стихия", връхлетяла Северна Америка и наречена Стоянка Мутафова, отбелязва БНР.

Разликата беше в това, че ураганът "Матю" там, където минаваше, оставяше по пътя си хаос и разрушения, а "стихията" Стоянка, която приближаваше, даваше надежда за радост, усмивки и приятни преживявания.

След две седмици срещи с публиката в два града на Канада и четири в САЩ “Госпожа Стихийно бедствие” покори Торонто, Монреал, Чикаго, Вашингтон, Бостън, Ню Йорк.

Интересът към театралната постановка на режисьора Никола Атанасов-Шуши и успехът на спектакъла навсякъде бяха невероятни. Със сигурност имаше скептици, които бяха дошли да видят и после да разказват какво все пак може или как нищо не може един артист на сцената на 94 години, пък дори това да е Стоянка Мутафова.

Любопитство и доза скептицизъм преди спектакъла. След края – публиката става на крака, следват аплодисменти, цветя и преклонение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА