12 Октомври, 2016 11:16 1 779 0

Род Стюарт стана рицар (Видео)

  • род стюарт-
  • рицарско звание

71-годишният музикант вече ще може да се нарича сър Родерик Дейвид Стюарт

Род Стюарт стана рицар (Видео) - 1
Снимки: БТА/АР

Музикалната легенда Род Стюарт получи рицарско звание, съобщи Би Би Си. Той беше тържествено посветен от британския престолонаследник принц Уилям в Бъкингамския дворец. Стюарт получи рицарско звание заради "принос към музиката и благотворителността".

Рицарските почести се дават от кралицата два пъти годишно - по случай рождения й ден и в началото на новата година.

Музикантът не изневери на екстравагантния си стил и в Бъкингам. За церемонията Стюарт се беше издокарал в карирани панталони, които да напомнят за шотладския му произход. Те се допълваха от сако във военен стил, с червени детайли и златисти копчета. Стюарт беше придружен в двореца от съпругата си Пени Ланкастър и синовете им Алистър и Ейдън.

Род Стюарт стана рицар (Видео)

Род Стюарт определи събитието като "огромна чест" и се зарече да бъде достоен за рицарското звание.71-годишният музикант вече ще може да се нарича сър Родерик Дейвид Стюарт. 

Той е един от най-любимите на света музикални творци за всички времена. Род е продал повече от 100 милиона бройки в планетарен мащаб.

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА