Last news in Fakti

8 Юни, 2012 14:07 885 1

100 цигански цигулки отново у нас през октомври

  • 100 цигански цигулки-
  • октомври-
  • концерт

След изключителния успех на „100 Gypsy Violins“ у нас през май 2011 година, многолюдният унгарски оркестър се готви отново да завладее София с виртуозните си изпълнения на класически композиции тази есен!
На 22 септември от 20 ч.  в зала 1 на НДК най-големият симфоничен оркестър в света ще представи пред българска публика актуална програма от унгарски и световни автори в характерния за музикантите от оркестъра стил - в удивителен синхрон,  по памет и без партитури.
Билетите за концерта на 100 Gypsy Violins тръгват в продажба от днес в мрежата на Eventim и каса 3 на НДК. Цените са между 30 и 60 лв и ВИП места между 80 и 100 лв.

100 Gypsy Violins
Всяка поява на оркестъра предизвиква несравним ефект върху публиката: блестящ в цветни, традиционни костюми, оркестърът поразява със своята земна, натурална енергия. Светкавичните импровизации в ритъм, цвят и стил могат да бъдат моментално почувствани - инстиктивното усещане за унисон и богати хармонии са вродени умения на музикантите от оркестъра „100 Gypsy Violins“. Всичко това показва от колко дълбоко извира тяхната музикалност – човек остава с впечатлението, че пред него свирят 100-тима  Паганини.

Те предават на публиката енергията на един народ, който е избрал музиката за универсален език. Инстинктивен като циганска вечеринка, традиционен като виенски концерт, в черен смокинги или национални костюми, Будапещенският цигански симфоничен оркестър предлага също толкова атракция за окото, колкото и за слуха.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 comment

    0 0 Отговор
    Само в България ли думата "циганин" е обидна. Цигански цигулки, ромски трябва да са, според нашите медии и политици.