Last news in Fakti

9 Септември, 2012 21:53 4 387 3

"Ракия-магия" и рок. Пето издание

  • ракия-магия-
  • ганчовец-
  • фестивал-
  • рок
"Ракия-магия" и рок. Пето издание - 1
Снимки: Пенчо Илиев

За пета поредна година в дряновското село Ганчовец се организира фестивалът "Ракия-магия". За първи път той продължи 3 дни и 2 нощи - 7, 8 и 9-ти септември. Роден от една идея за документален филм, фестивалът се превърна в очаквано събитие за жителите на с. Ганчовец и околността и за всички ценители на най-българското питие и на рок музиката.

За първото място и традиционната награда - 50 литрово буре 2012 г. се състезаваха 59 избрани домашни ракии от всички краища на България.

Според регламента реномирано жури от изтъкнати пиячи и ценители на домашната ракия професионално оценява качествата на ракията, като определя 10 финалиста. От тях, на втори кръг се избират първо, второ и трето място, като на създателите на елексирите се връчват престижни награди и грамоти. Всичко това се съчетава с много смях, игри, наздравици и музика.

Гости на фестивала бяха: Васко Кръпката и Подуене Блус Бенд, iBand, Ша-Ша, Мискините, Delta Rooster.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 rock

    2 0 Отговор
    СУПЕРРРРРР!!!!
  • 2 kiril

    2 0 Отговор
    ... събрали се да се напият ... викнали и музика ... няма лошо!
  • 3 Ники Спиров

    1 0 Отговор
    Ааааа, обратното беше!
    Събрали се заради музиката, викнали и ракия :)