Last news in Fakti

14 Септември, 2012 18:03 1 465 0

Варненският театър открива сезона с "Паметта на водата"

  • варненският-
  • театър-
  • сезона-
  • "паметта на водата"

92-ият творчески сезон на ДТ "Стоян Бъчваров" - Варна започва с "Паметта на водата" от Шийла Стивънсън. Режисьор е Стоян Радев, съобщи БНР..

Шийла Стивънсън е започнала да пише първо радиопиеси, а после се е обърнала към театралната драматургия - този факт от биографията на авторката припомни в интервюто за "Хоризонт" режисьорът Стоян Радев.

Това е житейска история, в която има всичко. Исках да достигнем до онази положителна емоционалност, която съществува в душата на всеки от нас. Живеем много модерно, много прагматично. Една зрителка каза, че представлението е лично за всеки, който го гледа. Това е най-високата оценка, който съм си представял, че можем да получим.

Интервюто на Д.Стамболийска със Стоян Радев е излъчено в "От петък до петък" с водещ К.Лещанска.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА