Last news in Fakti

2 Октомври, 2012 10:51 1 339 2

Мариус Куркински: Суматохите са навсякъде около нас

  • мариус куркински-
  • "суматоха"-
  • радичков-
  • мгт "зад канала"

След хиперуспешната си театрална серия по български автори, която Мариус Куркински осъществи в последните сезони и като актьор, и като режисьор (Страшимиров, Хайтов, Ангел Каралийчев, Ст. Л. Костов, Ст. Стратиев), днес универсалният творец ще покаже премиерно и своето сценично виждане за Радичковата класика „Суматоха“ в Малък градски театър „Зад канала“.

Както винаги, проектите на Мариус са свързани с неговите вътрешни нагласи в момента и с актуалните настроения в обществото като цяло. В този случай той е потърсил лек срещу забравата и страданието – лично и всеобщо, в миналото на българина, в здравите устои на народния дух, в чудотворния и оздравяващ хумор на Радичков и неговите чешити. Според режисьора да се поставя сега автор като Радичков е просто задължение, защото живеем в епоха, която лесно губи памет и критерии за добро и зло.

Мариус не се притеснява от факта, че в момента същото заглавие се играе и на един канал разстояние – в Театър „София“. Той смята, че възможността за сравнение в изкуството е много важно и от това публиката само може да спечели. „Суматохите са навсякъде около нас, така че две на 50 метра  една от друга не са чак толкова много“, сподели за Fakti.bg Куркински, уточнявайки, че когато е започвал работа над произведението дори не е знаел, че се играе при „съседите“ под режисурата на Боян Иванов.

В сценичната версия на Мариус участват повечето от любимите му актьори на Малък градски театър, с които той е работил в „Женско царство“, „Великолепният рогоносец“ и „Балкански синдром“ - Александър Кадиев, Евгени Будинов, Христина Караиванова, Албена Михова, Стоян Младенов, Антоний Аргиров плюс новите звезди Владимир Зомбори, Иво Аръков, Таня Пашанкова, Никола Мутафов и др.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дошо

    0 0 Отговор
    Любимият ми певец след Азис разбира се е Мариус КУРкински браво Мариус продължавай да радваш хората с усет към красивото и естетиката
  • 2 дедо стефчо

    0 0 Отговор
    Bravos za Marius :)