11 Януари, 2013 15:14 1 930 0

Денева ще ни предложи „Пространства на сенки и спомени”

  • десислава денева-
  • "пространства на сенки и спомени"-
  • изложба

  „Пространства на сенки и спомени” е предстоящата изложба на художничката Десислава Денева , чието официално откриване ще бъде в Галерия „Алма Матер”, Ректорат на 17 януари 2013 година /четвъртък/, от 18,00 часа.
       „И вгради майсторът Сянката за сила и душа.
       Бягаща и изплъзваща , невидимо прокрадваща се.  Къса и рязка, удължена и разтапяща се в здрача, ТЯ е разнолика и интересна. Винаги с нас, неуморна. Нашето второ Аз в свят на светлина и сянка.
        Реалността търси своето дешифриране в пространството на сенките. Осезанието се „оглежда” в иреални  загадъчни символи и знаци. Изграждаме другост.   Търсим единение и хармония”, така обрисува с думи картините си  авторката на изложбата Деси Денева.


        Бродейки в лабиринта на спомените, потънали в забрава,  изплуват „сенки на нощта през толкоз светлина”/П.Яворов/.  Те шепнат,  може би , викат. Полъх от детството и разпилени мечти. Лица и събития, белязали ни. В светът на Светлината и Сянката, загубили се, назоваваме неназованите неща, или поне се опитваме, сюрреалистично ни въвежда в експозицията Денева.

                                                                                       


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА