Last news in Fakti

21 Януари, 2013 12:48 2 767 5

Общината в Пловдив обяви война на уличните музиканти

  • улични музиканти-
  • пловдив-
  • забрана

Общинската администрация сложи на гилотината уличните музиканти на Пловдив със  скандалната вече наредба за обществения ред, с която кметството обезглави хората, които пият бира на открито. За това алармира електронното издание „Под тепето”.

Управляващите обявиха тотална война и безпрецедентна чистка на уличните артисти със старт на наказателна акция срещу тях. Сaмо за няколко дни Главната бе прочистена насилствено от хора с китари, гайди и дайрета, които единствено „вредяха“ на пловдивчани с това, че се опитваха да повдигнат настроението им. Пък защо не и покрай това да изкарат някоя стотинка.

Общинарите вкараха стрийт творците в графата „престъпници”, принизиха ги до нивото на просяците и ги изхвърлиха от Стъргалото. Като излизат от ситуацията с нелепото решение всички улични музиканти да разпределят няколко квадратни метра в района пред Пощата. Представете си каква какафония би се получила, ако всеки от тях застане със собствения си инструмент и репертоар и почне да жули. Какво решение!

Изданието разказва за поредна репресия срещу човек с китара и дайре, който издържа семейството си, свирейки вечни рок и джаз хитове на пъпа на града. Прави го красиво, ненатрапчиво, майсторски. Служител на общинска полиция състави глоба за административно нарушение на артиста Павел Попов за това, че около 18:00 часа „Лицето изпълнява културно-музикална програма без това да е съгласувано с районната администрация и не представя валидно разрешително за целта.”.

Тази наредба един ден ще ни превърне в малко Триполи. Пловдив би следвало да е един нормален и модерен град в Бяла Европа, в който улиците не са забранено място за изкуство, усмивки, приятни емоции, работа, целувки, дишане... и защо не пиене на бира. Кандидат за Европейска столица на културата сме, а се отнасяме към най-важното в този конкурс- градската среда като към някакъв неприятен на вид ъндърграунд, в който дори да си подсвирнеш е незаконно, а ако се изкихаш, ще те арестуват. С тези правила успехът ни е гарантиран в друго направление- най-строга ислямска провинция в Иран, се казва в позиция на „Под тепето”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 pfff

    0 0 Отговор
    ama razbirase 4e nqma da peiat! pravo imat samo ivana, malina, kapina, ekstra c.ca, mitiu pi6toa, kondio, preslava i to samo ako sa goli, triabva da ima duh na razvrat, kade otivat te s tozi jazz? vse pak kmeta e na boiko, a boiko obi4a 4algiika.
  • 2 taka e

    0 0 Отговор
    И по Европа е така, без разрешително не могат да свирят на улицата. И то не на всяка улица. Иначе - глоби. Това е положението, без значение за каква музика става дума.
  • 3 DA GANGSTA

    0 0 Отговор
    до taka e:
    Не се изказвай непотготвен. М...умния кмет на Пловдив дори не им предотсавя възможноста да си платят разрешителни, а иска да ги сбута един до друг пред централна поща, което е едно от многото доказателства че тоя кмет е умствено изостанал. Представи си 10-тина музиканти, всеки със различен инструмент да свирят различни неща едновременно един до друг.....БЕЗУМИЕ !
  • 4 Владимир Йосифов

    0 0 Отговор
    http://vladimirproperty.com/component/option,com_hotproperty/task,view/id,2481/Itemid,/
  • 5 kikata

    0 0 Отговор
    ПросТ народ, тъпа Държава!