Last news in Fakti

7 Февруари, 2013 12:03 3 802 3

"Ковачи" на Алек Попов и театърът на НБУ с нов дом в "Сълза и смях"

  • нбу-
  • "сълза и смях"-
  • театър-
  • "ковачи"-
  • алек попов
"Ковачи" на Алек Попов и театърът на НБУ с нов дом в "Сълза и смях" - 1
Ася Иванова и Росен Белов в "Ковачи", където балкански гастарбайтери изпълняват еротични поръчки в щастлив германски град.

Университетският театър на Нов български университет вече ще разполага и с „по-близка“ възможност за среща със софийската публика – той ще представя свои спектакли и на открита сцена "Сълза и смях".

На 25 февруари от 19.00 ч. артистичният екип ще даде старт на своето сътрудничество със "Сълза и смях" с постановката "Ковачи" по пиесата на известния писател Алек Попов. Представлението има номинация за "Икар 2013“ за поддържаща женска роля на актрисата Ася Иванова, както и номинация за "Аскеер 2012“ за съвременна българска драматургия.

Спектакълът “Ковачи” е създаден по програма „Независима продуцентска  дейности“  в партньорство с Българско национално радио и кофинансиран от Министерство на Културата и Министерство на труда и социалната политика.

В спектакъла участват артисти преподаватели в НБУ - Ася Иванова, Антоанета Петрова, Росица Панайотова, Васил Димитров, както и известните гост-актьори Росен Белов, Михаил Милчев  (Театър „София“); Валентин Ганев (Народен театър „Иван Вазов“ - глас на запис). Участват и студенти от програма „Театър“- НБУ. Режисьор е провокативната Възкресия Вихърова.

Хореографи са Таня Соколова, Росен Михайлов и Анна Пампулова.
Сценографията и костюмите са на Елена Иванова, музикален консултант е Георги Арнаудов.

„Ковачи“ е разказ за смешни и абсурдни събития, случващи се с жителите на обявения за статистически най-щастлив град - Оснабрюк ( Германия) и група чуждестранни работници от Балканите. Пикантната история, наречена от своите създадели коментар на ежедневно – на битово, медийно и политическо ниво, повдига актуални теми: мястото ни сред другите в Европа, сблъсъкът на ценности, етикетите, образът и статутът на гастарбайтерите в съвременна Германия. Според своя създател Алек Попов, текстът е „провокативна история, изследваща трансформациите на сексуалното желание в развитите общества“.

В репертоара на Университетски театър НБУ са още следните спектакли: „Египетска приказка за сърцето”, реж. Елена Панайотова; „БИТ”, реж. Възкресия Вихърова; „Аз, Фойербах” моноспектакъл на проф. Васил Димитров; „Домът на Бернарда Алба”, реж. Възкресия Вихърова; „Ела, легни върху мен” и „Летене”, реж. доц.Снежина Петрова; „Метаморфози“ и „33 припадъка”, реж. доц. Ева Волицер; „Роберто Зуко”, реж. Асен Блатечки и др.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    0 0 Отговор
    брей този тарикат Алек,,че и пиеса,че и академик май станал...само в България може един посредствен човек да стане такъв...
  • 2 зрител-25.02.2013

    1 0 Отговор
    Хора, не ходете на тази постановка! Ще ви заливат с крясъци, целящи да ви внушат, че от българина нищо не става, освен секс роб на Европа, носещ като неотделима част от него чалга културата и пълната липса на мисъл. Ако не искате да гледате как се рисуват фалоси на сцената и имитират нескопосано секс движения, не си причинявайте това изтезание. И защо "артистите" от Нов Български Университет с богатите им родители са стимулирани да се изявяват по столичните сцени, а истински добрите студенти и техните преподаватели от Националната академия за театрално и филмово изкуство човек не може да види там. Какво ли не съсипаха парите в тази държава?!
  • 3 kathynik

    1 0 Отговор
    Ужасна пиеса!!!! Такива постановки могат да откажат хората от театъра веднъж и завинаги.
    Абсолютна безвкусица! Нямам думи!