19 Февруари, 2013 13:04 1 794 0

За стратегическото управление в изкуствата

  • книга-
  • управление-
  • изкуствата

Книгата „Стратегическо управление в изкуствата” (международно академично издателство Routledge, Taylor&Francis Group) на доц. Д-р Лидия Върбанова ще бъде представена утре от 11.00 часа в конферентната зала на втория етаж в сградата на КНСБ на пл. „Македония“ 1.            

В изданието за първи път се  разглеждат базисни и специфични проблеми на стратегическото управление в сферата изкуството в съчетание с иновационния подход и културното предприемачество. Стратегическото управление е генериращ фактор на организационния успех, особено когато се съчетава с иновационно мислене и предприемачески действия. Проблематиката  е разгледана експертно, но по достъпен начин чрез конкретни примери от международната практика.

Доцент д-р Лидия Върбанова е изявен международен специалист – консултант, преподавател и изследовател по въпросите на стратегическото управление на творчески организации и разработването на проекти в културния сектор. Тя е консултирала държавни, нестопански и бизнес-организации в повече от 50 страни.

Докторската си степен по икономика е получила от Университета за национално и световно стопанство, София. Понастоящем авторката е преподавател в Департамента по мениджмънт в университета Конкордия в Монреал, Канада, и международен консултант по мениджмънт.

Представянето на книгата „Стратегическо управление в изкуствата” ще се проведе под формата на творческа дискусия, по време на която доцент д-р Лидия Върбанова и гостите ще обсъдят разгледаните в книгата проблеми и съотнасянето им към българската действителност. Модератор на дискусията е д-р Десислава Стойчева, преподавател по арт мениджмънт в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА