Last news in Fakti

18 Април, 2013 09:36 657 0

Подписка за по-нисък ДДС върху книгите и печатните издания

  • книги-
  • ддс

Национална подписка за намаляване на ДДС върху книгите и печатните издания започва обединението "За възраждане на книгата". Началото на кампанията ще бъде обявено пред Националната библиотека в столицата, предаде Нова телевизия.

От обединението подчертават, че заради високия данък у нас, български издателства са принудени да печатат книги в Китай. В подобно положение е бил поставен дори Светият синод при печатането на последното издание на Библията.

Затова от организацията настояват за намаляване на ДДС не само върху книгите, но и върху печатните издания. Ниският или дори нулев данък е нормална практика в редица европейски държави като Франция, Чехия, Полша, Англия и Австрия, посочват от организацията.

Според последните статистики над половината от българите не са прочели нито една книга през миналата година. За книги се харчи средно по 12 лева на година, като напоследък най-често българите предпочитат издания с кратки притчи за живота.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА