Last news in Fakti

30 Май, 2013 11:38 2 897 0

Съпругата на Петър Увалиев и млади учени на българо-британски семинар в Лондон

  • семинар-
  • учени-
  • лондон-
  • библиотека-
  • петър увалиев

От 25 до 31 май Университетът по библиотекознание и информационни технологии провежда за седми пореден път своя традиционен международен научен семинар „Съвременни измерения на европейското образователно и научно пространство.“

Тази година научният форум се провежда в столицата на Великобритания и беше открит в Българския културен институт в Лондон в присъствието на ректора на Университета по библиотекознание и информационни технологии проф. Стоян Денчев, Н. Пр. Константин Димитров - извънреден и пълномощен посланик на Република България в Обединеното кралство, и Светла Дионисиева - директор на Българския културен институт в Лондон.

Във форума взеха участие повече от 40 преподаватели, докторанти, постдокторанти и млади учени, представители на българската общност в Лондон и изтъкнати дейци на науката и културата на Великобритания, сред които Соня Руф - съпруга на големия български интелектуалец Петър Увалиев. Специален интерес към семинара проявиха представители на световноизвестната компания в областта на информирането Томпсън Ройтерс.

Приветствия бяха поднесени от Владимир Пенев - служебен министър на културата, чл.-кор. Николай Милошев - на образованието, младежта и науката, и акад. Стефан Воденичаров - председател на БАН. Акцентите на научния форум бяха съсредоточени върху българо-британското културни общуване в областта на библиотекознанието, историята, комуникациите, информационните технологии, книгоиздаването и др.

Като част от научната програма участниците в семинара посетиха Британската библиотека, където български и британски учени и изследователи в свои разработки представиха най-новите постижения в областта на библиотечно-информационните науки и технологии.

Заключителната част на семинара се провежда днес в Бодлеанската библиотека на Университета в Оксфорд.



Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА