Last news in Fakti

18 Септември, 2013 20:27 4 681 0

Ромео и Жулиета оживяват във фотоизложба като ренесансови картини

  • фотоизложба-
  • "ромео и жулиета"-
  • гергана змийчарова-
  • галерия "ластици"-
  • младежкия театър

Творбите на Гергана Змийчарова популяризират нов театрален спектакъл, музика и превод на пиесата

Фотгорафска изложба на Гергана Змийчарова под наслов „Ромео и Жулиета” се открива в столичната галерия „Ластици“ в събота. Целта на експозицията, съдържаща 15 ефектни кадъра сюжетна фотография, е да популяризира новия спектакъл на Габровския театър „Ромео и Жулиета“ под режисурата на Петринел Гочев, който скоро ще гостува в София в рамките на феста "Панаир на младите". А също така да представи на публиката музикалния саундтрак и новия превод на пиесата, за да подпомогне намирането на издатели за превода и музиката.

По време на изложбата „Ромео и Жулиета” в галерия за фотографско изкуство „Ластици” (от 21 септември до 3 октомври) всеки от гостите ще има възможността да чуе музиката към спектакъла и да прочете новия превод на пиесата. От 06 до 12 октомври пък изложбата ще може да бъде видяна във фоайето на Младежки театър „Николай Бинев” в София, където и ще се играе спектакълът.

Изложбата „Ромео и Жулиета” се състои от пет фотографски „копия” на известни произведения на пластичните изкуства и десет фото-картини, които не са копия на конкретни произведения, но са инспирирани от класически образци на световната живопис.

Фотокопията представят емблематични моменти от пиесата и като осъществяват мост към други сюжети, правят осезаема идеята, че историята на Ромео и Жулиета разказва не само за фаталната любов („Самсон и Далила”, Рубенс), но и за трепетното очакване („Бар във Фоли-Бержер”, Мане), за непреодолимата скръб („Пиета”, Микеланджело), за невинните жертви („Снемане от кръста”, Рогир Ван Дер Вейден) и за жестокостта, която няма граници („Трети май 1808 година”, Франциско Гоя). 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА