22 Септември, 2013 09:30 3 516 0

"Приказната къщичка" кани на театрални атракции

  • "приказната къщичка"-
  • съни сънински-
  • стефани рачева-
  • парка "заимов"-
  • атракция

30 герои от 18 класически приказки в новия проект на режисьора Съни Сънински и актрисата Стефани Рачева

Преди броени дни сякаш незабелязано „отвори врати“ най-новият проект на режисьора Съни Сънински и актрисата Стафани Рачева с името „Приказната къщичка“. След като неотдавна сътвори за децата чудния спектакъл „Малките плодчета“ в Столичния куклен театър, режисьорът и този път отново се е насочил към тях.

Създаденото уникално атракционно съоръжение на принципа на театрална галерия по великолепен начин успява да представи повече от 30 приказни герои от 18  класически приказки. Малчуганите сядат на удобен театрален стол и въртящата платформа в средата ги отвежда на вълшебно пътешествие в страната на приказките.

Самата "Приказна къщчика" е великолепно изработена и ефектно украсена -  с дизайн и мисъл, които абсолютно отговарят на елегантността и централното местоположение на софийския парк „Заимов“. От малката капандура на покрива тайничко надничат пчеличката Мая и баба Мравка, а отпред до входа веселият Щурчо с китара в ръка приканва невръстните гости да поседнат и да разгледат книжките, предоставени безплатно от стопаните.

Причудливо джуже се е настанило на голяма гъба, която всъщност е и касата за билети, а в близост до входа в малка дървена къщурка живеят и други герои - Петлето и Кокошката, които са съвсем истински. Кукуригането на петела и кокетното пригласяне на неговата спътница – кокошчицата, са отлично попадение на авторите, което дарява с усмивка и най-забързаните  минувачи  в парка. Децата и техните родители, баби и дядовци  или просто тинейджъри се спират удивени и с изненада  разглеждат необикновената къщичка, изникнала на познатото място. А след като влязат и се потопят в 15-минутната атракция от света на приказките, излизат очаровани, весели и щастливи, че най-после и в София има място, на което могат да се забавляват, да научат нещо ново и да изпитат удовлоствие на европейско ниво.  

За разкош, приказен разказвач в лицето на актриста Стефани Рачева разказва приказки на събралите се деца пред входа на къщчиката. Непринудено и без претенции за важност, но с такава топлота, че пространството се изпълва с малки и големи, заслушани в захас в нейните занимателни истории.

Авторите предвиждат през 6-8 месеца декорите, приказките и темите, които ще се разкзват в къщичката, да се променят. Съвсем леко повдигнаха завесата над плановете си, като споделиха, че ще има още и прожекции на български народни приказки, театрална школа, спектакли за историята на България, на Дивия запад и...нека спрем дотук. Нека изненада си остане изненада.

София отдавана имаше нужда от подобна атракция, иначе срещана в големите увеселителни паркове в чужбина. Дай Боже авторите на проекта да осъществят и другите си уникални хрумвания, за да приобщят децата към знанието, класическите ценности, четенето и света на театъра по този възможно най-естествен и атрактивен начин – чрез играта и приказките.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА