Last news in Fakti

21 Ноември, 2013 07:01 786 0

Отворени врати на Института за литература към БАН

  • бан-
  • литература

По време на събитието ще бъде връчен, за първи път, почетният знак на Института за литература

Днес ще се проведе Ден на Института за литература. Гост ще бъде Маргарита Попова, вицепрезидент на България, съобщиха от пресслужбата на БАН.

По време на събитието ще бъде излъчен филм, който ще запознае обществеността с работата на учените от Института за литература по проекти – национални и международни – в областта на старата българска литература, литературата на Българското възраждане, новата и съвременна българска литература, теория на литературата, сравнителните литературоведски изследвания, изворознанието. Ще разкаже за инициативите и форумите на Института – самостоятелни и организирани съвместно с други академични институции в страната и чужбина; ще представи индивидуалните и екипни научни постижения на изследователите, техните монографични и колективни издания.

Ще бъде показана и уникалната документална сбирка на Института, която съдържа архивите на Никола Вапцаров и Христо Смирненски, както и редки старопечатни книги. Видеоматериалът ще оформи представата за Института за литература като едно от водещите научни звена в системата на БАН, отдадено на мисията да съхранява паметта за българските творци на словото, както и да улавя културните явления в нашата съвременност.

По време на събитието ще бъде връчен, за първи път, почетният знак на Института за литература, както и удостоверения на студенти, преминали своя стаж в звената на института.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА