Last news in Fakti

1 Ноември, 2023 11:14 1 505 3

Легендата Уили Нелсън описва седемдесетгодишен опит в писането на песни в книга

  • уили нелсън-
  • кънтри музика-
  • легенда-
  • книга-
  • стихове

90-годишният Нелсън признава, че стиховете за песни се създават по-трудно от мелодията

Легендата Уили Нелсън описва седемдесетгодишен опит в писането на песни в книга - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Уили Нелсън описва седемдесетгодишен опит в писането на песни в книгата си "Energy Follows Thought: The Stories Behind My Songs" ("Енергията следва мисълта: Историите зад моите песни"), съобщи АП, предава БТА.

Легендата на кънтри музиката е на 90 години и предстои да бъде въведен в Залата на славата на рокендрола.

По-лесно е да се напише мелодия, отколкото стих, каза Нелсън пред АП по повод излизането на книгата.

"Имам си теория. Ако не мога да си спомня текста, който съм измислил, значи не е достатъчно добър", каза изпълнителят, който е започнал артистичния си живот като поет. На петгодишна възраст, по време на Голямата депресия в Тексас, той написва първото си стихотворение. По-късно започва да пише песни. В средата на 70-те години на 20-и век е суперзвезда в музиката. Уили Нелсън е познат със своите динамични изпълнения на живо, с характерния си стил на пеене.

През 1961 г. три от неговите песни стават хитове, изпети от други изпълнители. Най-важната от тях е "Crazy", която става запазената марка на Патси Клайн и слага край на финансовите затруднения на Нелсън. "Патси хареса песента и аз вече не бях беден", пише Нелсън в книгата си. "Песента ме убеди, че имам талант да пиша, тъй като преди това не бях сто процента сигурен в себе си."

През 1980 г. режисьорът Сидни Полак го убеждава да напише нова песен за филма "Шоу на колела" . Тогава Уили Нелсън написва "On The Road Again". Без да искам, описах историята на живота си, коментира Нелсън в книгата си.

Заглавието на книгата всъщност е заглавие на песен, написана за албума му, излязъл през 2022 г. - "A Beautiful Time".

През миналата година друга кънтри легенда - Доли Партън, сподели смесени чувства по отношение на въвеждането си в Залата на славата на рокендрола и дори първоначално отказа признанието с мотива, че не е част от рокендрола. Уили Нелсън игнорира разделителните линии в музиката. Рокендролът може да е част от всяка музика, казва той.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Балсам го..

    0 4 Отговор
    Васко Кеца ми е сто пъти по-български..
  • 2 Механик

    5 0 Отговор
    Уили Нелсън е едно от малкото хубави неща, които САЩ са дали на човечеството.
    Страхотен изпълнител! Всичките му песни са изпълени с красива музика и прекрасен текст.
    Да е живи здрав още много години!
  • 3 Кольо

    1 0 Отговор
    Уили Нелсън, Крис Кристоферсън, Вейлон Дженингс и разбира се Джони Кеш, това са изключителни майстори в техния занаят - трябва да ги чуеш заедно и ще имаш страхотно изживяване