Last news in Fakti

24 Декември, 2023 08:20 2 275 9

В навечерието на Нова година три спектакъла в Народния театър

  • народен театър „иван вазов”-
  • спектакъл-
  • нова година

На 31-и  декември Народният театър „Иван Вазов“ поднася на публиката три представления

В навечерието на Нова година три спектакъла в Народния театър - 1
Снимка: БГНЕС

От 19:00 ч. на Голяма сцена зрителите могат да гледат моноспектакъла на Деян Донков „Камбаната“ по едноименния роман на Недялко Славов. Всеки, закупил билет за представлението на касите на Народния театър, получава втори билет – комплимент. В новогодишната вечер в представлението ще участват и музикантите от „Карандила“, които ще изпълнят лирическата музикална тема – песента на героя на Деян Донков – Вено. Режисьор на „Камбаната“ е самият Деян Донков. Сценограф е Никола Тороманов, музиката е дело на Петя Диманова, видео дизайнът – на Марио Стойнов, а хореограф е Деян Георгиев. В образа на Лейла – Пламена Иванова.

В 19:00 ч. в Камерна зала зрителите могат да гледат моноспектакъла на Христо Мутафчиев „Боже мой“ от Теа Денолюбова на режисьора Стоян Радев – най-скорошната премиера на Народния театър. Спектакълът ни пренася в „Бар Рай (при Юда)“, където самотен мъж седи на маса, обръщайки се към останалите посетители. Мъжът е Христос или поне така твърди. Текстът на пиесата е вдъхновен от романа „Жажда“ на белгийската писателка Амели Нотомб и е написан специално за Христо Мутафчиев от Теа Денолюбова. Драматург на спектакъла е Мирела Иванова, а художник – Елица Георгиева. Режисурата и звуковата картина са на Стоян Радев.

В 22:00 ч. на сцена „Музите“ Народният театър поднася на публиката авторския движенчески спектакъл на Андреа Гаврилиу „Фиеста“ – своеобразен пърформанс на празненство, позволяващ на всеки зрител да изведе свой собствен смисъл. В спектакъла участват: Снежина Петрова, Пламен Димов, Явор Вълканов, Надя Керанова, Йоана Титкова, Елена Иванова, Асен Данков и Кире Гьоревски. Идеята и хореографията са дело на самата Гаврилиу, сценограф е Андрееа Сандулеску, музиката – на Михай Добре, а тромпетист е Себастиан Бурнечи.

Билети за представленията на 31 декември могат да бъдат закупени от билетните каси на Народния театър, както и онлайн на следния линк: https://nationaltheatre.

Източник: obache.bg


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    3 2 Отговор
    Софийските театри са страхотни.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Ачо от ПП

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гориил":

    Да, но аз дарих заплатата за Украйна. Да знаеш някъде безплатни представления да има? Също храна, напитки и каквото и да е било безплатни да раздават?
  • 3 АФРО АМЕРИКАНСКИ ДЖАЗС ТРОМПЕТ🎺

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гориил":

    И НАЙ ВЕЧЕ СЛЕД ДЕМОНТАЖА НА
    ДЕКОРА ОТ 1955 В КНЯЖЕСКАТА ГРАДИНА....
  • 4 Умен по цялата глава

    2 1 Отговор
    Цяла година дремахте и се разработихте точно на 31 ви,когато всички са на празнична трапеза и посрещат Нова година...
  • 5 Хе-Хе

    1 1 Отговор
    Най добрият начин един истински изискан, високо стоящ българин да прекрачи в Новата година, а не с плюскане, кючеци и пухтене над изпечените прасета! Едно време казваха - ,,Разтропали се като тенекеджийска работилница в края на петилетката"! А на 1 януари каква е програмата?

    Коментиран от #6

  • 6 Ветеран от Протеста

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хе-Хе":

    Тва Народния ли е или Цирк???Нема ви стъпим повече!!!
  • 7 ЗРИТЕЛ

    2 0 Отговор
    И ТРИТЕ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ СА ГЛУПАВ ТЕАТЪР - ХРИСТО МУТАФЧИЕВ, ИЛИ АЧО ЦИГАНИНА Е ЛАКЕЙ НА БОКО ТИКВАТА И ГО СЛУША ГОДИНИ НАРЕД, А СЕГА ВДИГА ЛОЗУНГИ СРЕЩУ НОВИТЕ, КОИТО ДАДОХА ПАРИ ЗА КУЛТУРА, ДОКАТО БОКО ГИ ПИЛЕЕШЕ ЗА НЕНУЖНИ СТАДИОНИ, АРЕНИ И ФУТБОЛНИ ТЪПАЦИ, И ЗДРАВАТА КРАДЕШЕ, ДЕЯН ДОНКОВ СЪЩО Е НЕПРИЯТЕН,А Т. "ДВИЖЕНЧЕСКИ ТЕАТЪР" Е ПРОСТО ЕДНА ГРОЗНА ИСТОРИЯ
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.