Last news in Fakti

23 Януари, 2024 10:18 871 0

4 български участия във филмовия фестивал „Берлинале”

  • берлинале-
  • участия-
  • български-
  • филми-
  • фестивал

Избирането на младата Маргарита Стойкова, която участва във филма „Диада", за Shooting Star е едното от тях

4 български участия във филмовия фестивал „Берлинале” - 1
Снимка: БГНЕС

И тази година България ще има свое представителство на престижния филмов фестивал „Берлинале" в Берлин, съобщават от Националния филмов център (НФЦ).

Предстоят четири участия – избирането на младата Маргарита Стойкова, която участва във филма „Диада", за Shooting Star и представянето на проекта на Севда Шишманова и продуцентската компания Red Carpet – „Парчета живот" (Израел/България) на „Берлинале копродакшън маркет". Другите две участия са това на младия режисьор, хореограф и продуцент Коста Каракашян в програмата Berlinale Talents и участието в програма Encounters с филма „Отдалечаване" (Гърция/България) с продуцент Red Carpet.

„В очакване на още добри новини, екипът на НФЦ вече подготвя активно своето участие на най-големия филмов пазар European Film Market, работейки по дизайна на щанд 134 и подготвяйки традиционния коктейл, който ще срещне продуценти, агенти, представители на киноиндустрията, фестивални организатори и филмови творци в опит за нови сътрудничества и коопериране", информират от НФЦ.

Фестивалът ще се проведе за 74-ти път от 15 до 25 февруари. Той е един от най-големите филмови форуми и кинопазари в Европа.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА