Last news in Fakti

6 Май, 2024 09:20 2 888 8

Починаха двама млади руски актьори

  • данила гребнев-
  • галина давидова-
  • актьори-
  • смърт

Данила Гребнев издъхна само на 29, а Галина Давидова на 48

Двама популярни руски актьори приключиха земния си път от началото на месец май. Данила Гребнев почина в Санкт Петербург на 29-годишна възраст, съобщи на 2 май Марийският републикански колеж за култура и изкуства на името на Палантай в социалната мрежа ВКонтакте.

„Ръководството, преподавателите, възпитаниците на Марийския републикански колеж по култура и изкуства на името на И. С. Палантай скърбят за смъртта на Данила Гребнев, възпитаник на театралния факултет през 2015 г.“, се казва в публикацията.

Както се отбелязва в некролога, Гребнев бе не само актьор, но и поет, музикант и философ. След като завършва колеж с отличие, той започва да служи в Републиканския куклен театър в град Йошкар-Ола. По-късно се премества в детския театър "Фенерче" в Санкт Петербург.

„Шокирани сме от неочакваната смърт на един невероятен млад мъж, красива душа и талантлив Данила“, пише пресслужбата на колежа.

Все още не са известни причините за внезапната смърт на актьора.

Заслужилият артист на Русия, доцентът на катедрата по вокално изкуство в ГИТИС Галина Давидова, известна с ролите си в сериалите „Войници” и „Часът на Волков”, почина на 48-годишна възраст, съобщава официалният сайт на ГИТИС на 4 май.

 

„Почина заслужилият артист на Руската федерация, доцентът на катедрата по вокално изкуство, кандидатът на педагогическите науки Галина Евгениевна Давидова“, се казва в съобщението.

Причината за смъртта не е уточнена.

Галина Давидова е родена през 1975 г., била е доцент в ГИТИС, кандидат на педагогическите науки, лауреат на международен конкурс във Франция.

Известна е с ролите си в сериалите „Войници” и „Часът на Волков”.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гуньо Простиа

    8 7 Отговор
    И това ни интересува защото…. Я дайте и статистиката на починалите артисти във Филипините !
  • 4 !!!

    14 7 Отговор
    Мрат като мухи от много пиене.
  • 5 НАБЛЮДАТЕЛ

    12 6 Отговор
    Путин реализира близо 500 000 загинали и военноинвалиди досега, посткомунистическия сайт се закъхарил за никого неизвестни "актьори" Мили родни картинки от пропагандата по времето на татковците им

    Коментиран от #6

  • 6 Сандо

    3 7 Отговор

    До коментар #5 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    Погледни предните публикации колко американци са умрели.Сигурно защото янките имат военни бази по целия свят с милиони военнослужещи и с милиарди подръжка..И изобщо рубриката Култура заприлича на стълб с некролози,особено с някои люде,непознати за 99,999 от населението ни.Пишете новостите за българската култура,другари списователи!
  • 7 Язе

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "аве":

    По скоро жълтото ситно страхливо жу-жи.!??
  • 8 Бацо Гацов

    0 2 Отговор
    И кво сега.. и за тия ли да ревем бе...