Last news in Fakti

11 Април, 2014 16:18 2 049 0

Изхвърлиха на боклука картина за 3,7 млн. долара

  • картина-
  • китай-
  • аукцион-
  • суи ружио

Недостигът на млади учители, образователното министерство ще бори със скок на началната заплата

Картината „Снежна Планина“ (Snowy Mountain), създадена през 2012 г. от китайския художник Суи Ружио, бе обявена за изчезнала от аукционна къща „Poly Culture” преди дни, пише в. „Гардиан“.

Творбата  мистериозно изчезнала, след като била продадена по време на аукцион за сумата от 3,7 милиона щатски долара. Предполага се, че чистачките в хотел „Гранд Хаят” в Хонконг, където се провеждал търга, са я изхвърлили по погрешка на боклука.

Китайският вестник „Ming Pao” съобщава, че полицията е проверила охранителните камери в хотела и е попаднала на запис, на който се вижда как чистачки отнасят картината. Това породи опасения, че картината е била отнесена заедно с боклука на хотела на градското сметище.

От аукционната къща отказват коментар по случая. Гладис Ианг, директор „Комуникации“ в китайския хотел заяви, че персоналът на хотела не е замесен, защото организаторите на събитията, включващи ценни обекти, обикновено наемат външен изпълнител, който се занимава с охраната и обработката на произведенията.

„Poly Culture Group” е с най-високи приходи на пазара на изкуството след аукционните къщи „Сотбис“ и „Кристис“. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА