Last news in Fakti

16 Април, 2014 19:31 1 749 0

Екстравагантният спектакъл "Кармен-колекция" на Балет „Арабеск”

  • арабеск-
  • кармен-
  • балет-
  • спектакъл

Екстравагантните костюми се превръщат в част от сценографията на представлението

Един  изключително екстравагантен  спектакъл ще представят танциорите от Балет „Арабеск” на 24 април.

Постановката се казва „Carmen collection” и е копродукция на Държавен музикален и балетен център и Българско национално радио, по мотиви от новелата „Кармен” на Проспер Мериме и едноименната опера на Жорж Бизе.

Cпектакълът се заиграва с клишета от днешния ден като модния подиум и чалга културата - естествена среда на съвременните "карменситки".

Записът е осъществен от Симфоничния оркестър на БНР и с участието на ромската перкусионна група "Виртуозите от Нова Загора".

Особено атрактивно е решението на художничката да облече главната героиня в 10-метрова огненочервена фламенко рокля, изработена от 138 м коприна.

Топ хореографът Боряна Сечанова пренася фаталната Кармен в едно модно дефиле от огън и студ - балерини в ролята на модели в уникални артистични рокли, предвождани от Смъртта (в ролята Теодора Стефанова), представят вечния кръговрат на страстта - любов и смърт. В структурата на спектакъла рамка на „историята” за Кармен са взаимоотношенията на една съвременна двойка – Той (Асен Наков) и Тя (Ангелина Гаврилова). Противоборството между Хосе(Васил Дипчиков) и Ескамилио (Георги Банчев – гост солист от Национална опера и балет)  засилват драмата на изкусителката Кармен.

Нарцистичната жена оглежда себе си в очите на възхитения мъж. Тя харесва себе си толкова повече, колкото по-силно я обича мъжът. Голямата й привлекателност има и своята обратна страна - незадоволеността на влюбения мъж и съмнението в любовта на жената.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА