17 Април, 2014 11:46 4 145 0

Дъщерята на Наум Шопов режисира Елин Рахнев в Народния

  • лиза шопова-
  • елин рахнев-
  • пиеса-
  • "любов"-
  • народния театър

Премиерните представления на пиесата за любовта и музиката са на 26 и 28 април

Дъщерята на Наум Шопов режисира Елин Рахнев в Народния - 1
Актрисата Лиза Шопова става режисьор

Пиесата „Любов“ от Елин Рахнев ще има премиерни представления на Сцена на ІV етаж в Народен театър „Иван Вазов” на 26 и 28 април от 19.30 ч. Режисьор на спектакъла е актрисата Лиза Шопова – дъщеря на големия Наум Шопов. Сценографията и костюмите са на Соня Деспотова, а музикалното оформление – на Петя Диманова.

В постановката участват актьорите Радена Вълканова, Христо Петков, Ева Данаилова и Никола Стоянов.

Ето как авторът Елин Рахнев представя „разхвърляно“ своята творба:

„Винаги съм знаел, че любовта първо е изпитание, а после всичко останало. Може би затова неизбежно се просълзявам, когато видя старец и старица, вплели длани една в друга. Приемам го като едно от съвършенствата на този свят. Знам също, че човек може да отложи и депресиите си, и самоубийствата си поради любов и това прави любовта по-важна от всички медицини. Заради нея можеш спокойно и велико да скочиш от някой висок етаж и да пропътуваш като птица поне един миг от живота си. Изобщо не е малко.

Прочетох стотици книги за любовта, изгледах хиляди филми, но така и нищичко не разбрах за нея. И не само аз. Затова ако някой ми каже, че разбира от любов, не му вярвам. Дори донякъде го съжалявам.

Винаги съм знаел, че най-много любов има в музиката. Вероятно защото е несподелена. Може би затова за мен музиката е най-великото изкуство. Много обичам писмата на Жорж Санд и Шопен, и мълчанието между Зелда и Фицджералд – това също е музика. Цял живот ги преписвам в себе си. Докато не пробих до кръв всичките си вътрешности. Някак с тези мисли започнах текста. И пак с тях слагам точка. Но всъщност не знам дали в такива истории може да има точка. Не!“, категоричен е Елин Рахнев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА