Last news in Fakti

17 Април, 2014 18:23 1 306 0

Сензация: Христо Шопов в премиера на Театър "Възраждане"

  • христо шопов-
  • театър "възраждане"-
  • "човек от земята"-
  • премиера-
  • георги михалков-
  • спектакъл

Известният актьор ще играе в спектакъл на режисьора Георги Михалков след почти 2 десетилетия отсъствие от родната сцена

Първата бг премиера на емблематичната пиеса „Човек от Земята“ на Джеръми Биксби ще се състои в театър „Възраждане” на 30 април. Режисьор на спектакъла е Георги Михалков, а специалното участие на известния актьор Христо Шопов в постановката обещава незабравими мигове в интимното пространство на един от най-актуалните столични театри. Синът на Наум Шопов почти две десетилетия не се е изявявал на родна сцена и се снима предимно в чужди филмови продукции, сред които е и култовият филм на Мел Гибсън "Страстите Христови".

В останалите роли можем да се насладим на изпълненията на Роберт Янакиев, Мариана Жикич, Даниел Цочев, Ивет Радулова, Георги Златарев, Яна Кузова, Христо Ботев. Сценографията и костюмите са дело на Петър Митев - номинация за „Аскеер 2014”, а композитор е Иван Драголов.

„Човек от земята” е разказ за един сън, в който спомени от 14 000 години се стоварват върху нас. За да поставят въпросите на днешния ден, да им дадат отговори и да върнат невидимото в живота ни. Онова невидимо, което ни пречи да съществуваме като атоми; онова невидимо, без което преставаме да сме Галактики.

Набожна християнка, биолог, антрополог, историк, археолог и една студентка са гости на професор Джон Олдман, решил да напусне своята работа и града, в който живее. Неговите колеги от университета го посещават с идеята да повлияят на неговото решение, но то е окончателно. Заедно те попадат в света на научно-фантастичното, търсейки отговор на един основен въпрос. Вярвате ли, че може да съществува човек на около 14 000 години?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА