Last news in Fakti

17 Април, 2014 19:07 1 530 0

Хосе Фелисиано е жив и ще пее в София!

  • хосе фелисиано-
  • певец-
  • китарист-
  • концерт-
  • ндк-
  • автомобилна катастрофа-
  • жертва

При автомобилна катастрофа обаче е загинал негов съименник - салса изпълнител

Хосе Фелисиано е жив и здрав и с нетърпение очаква срещата с българската публика на 3 юни в зала 1 на НДК, съобщиха от мениджмънта на певеца. 

В световните медии по-рано днес беше публикувана невярна информация за смъртта на виртуозния китарист и музикант от пуерторикански произход Хосе Фелисиано (Jose Feliciano). Всъщност истината е, че неговият колега и съименник – салса певецът Хосе *Чео* Фелисиано (Jose *Cheo* Feliciano) e станал жертва на автомобилна катастрофа, която за съжаление е отнела живота му.

Това ще е първото гостуване в България на виртуозния музикант, композитор и певец, създал култовите хитове “Che sarà”, “Guantanamera” и най-популярната коледна песен “Feliz Navidad”.

Музикалното майсторство и уникалният вокален почерк на Фелисиано оказват влияние в развитието на популярната музика върху повече от две поколения, а името му неусетно се е превърнало в синоним на думата „музика”.

С повече от 50 години творческа дейсност, 45 златни и платинени записи, 9 награди “Грами” и награда LARAS за цялостно творчество, Хосе Фелисиано продължава да заваладява световната сцена.
Билетите за предстоящата среща с легендарния музикант вече са в продажба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА