Last news in Fakti

26 Май, 2014 11:24 621 0

Културната Олимпиада в Сочи пристига в София

  • софия-
  • културна олимпиада-
  • дома арт фест-
  • русия-
  • съвременно изкуство-
  • пулсът на новата русия

Ще има и специална работилничка за правене на анимационни филмчета

Специална програма от Културната Олимпиада в Сочи пристига в София на Дома Арт Фест „Пулсът на Новата Русия“. Гост-артистът от Русия - Роман Ермаков, който води в Сочи проекта „Клас на мира“, пренася своята програма в София за детския уикенд, посветен на най-малките любители на изкуството по повод Деня на детето.

Роман ще учи малките да правят хартиени маски и костюми в детския уикенд на 31-ви май и 1-ви юни в Руския културно-информационен център в София. Вижте видео от проекта „Клас на мира“ тук: 

Уикендът предлага на децата още целодневни занимания с рисуване на матрьошки, настолни игри, песни и танци.

Ще има и специална работилничка за правене на анимационни филмчета с ръководител Радост Нейкова. Работилничката ще учи децата в рамките на 3 часа как да създадат свое собствено анимацинно филмче, което по-късно ще им бъде подарено, заедно със сертификат за постижение от Радост Нейкова и Дома Арт Фест. Местата за анимация са ограничени, затова запишете своете дете на [email protected] като посочите неговите имена, възраст и снимка на негова рисунка. Избраните ще бъдат обявени на 30-ти май на уебсайта на фестивала.

Прожекция на пластилинова анимация от режисьора Сергей Меринов, пристигнала специално за децата на Дома Арт Фест. Децата ще се забавляват и с детската анимация „Ежко в тъмата“, която от фестивала описват като една от най-добрите анимации на всички времена.

Всички събития са с вход свободен, а за децата е осигурен здравословен обяд.

Дома Арт Фест 2014 се провежда в партньорство с „Форум България – Русия“ и с подкрепата на Столична община – събитие в полза на кандидатурата на София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА