Last news in Fakti

19 Октомври, 2014 11:05 1 413 1

Ебола - окончателната хуманитарна катастрофа?

  • ебола-
  • катастрофа-
  • хуманитарна-
  • обама

Британска агенция със сериозно предупреждение

Ебола - окончателната хуманитарна катастрофа? - 1
Снимка: БТА

Британската агенцията за подпомагане "Оксфам" обяви, че ебола може да се превърне в окончателната хуманитарна катастрофа за нашето поколение.

От организацията, която работи в двете най-засегнати от болестта страни - Либерия и Сиера Леоне - призоваха за повече финансиране и медицински персонал за справяне с епидемията, предаде БНР.

"Не можем да позволим на страха от ебола да ни демобилизира, но страните които не предоставиха достатъчно военни, финансови средства и медици, са заплашени от загуба на човешки животи", каза директорът на агенцията Марк Голдринг.

Над 4500 е броят на починалите от болестта до момента в Западна Африка, а отделни случаи на заболяването се появиха в Европа и Съединените щати. ООН настоява за близо милиард долара за борбата с ебола.

В ежеседмичното си обръщение към нацията президентът на САЩ Барак Обама подчерта, че няма да отстъпи пред натиска от някои американски сенатори за забрана на достъпа до страната на пътниците, пристигащи от Либерия, Сиера Леоне и Гвинея, предаде Ройтерс.
 

Обама подчерта, че американците не трябва да се поддават на истерията или страха от разпространение на  Ебола.
 

В САЩ досега са диагностицирани три случая на заразяване със смъртоносния вирус, а над 100 души са под лекарско наблюдение за възможно инфектиране.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ззз

    1 0 Отговор
    Как всички тежки болести и вируси тръгват все от сърцето на Африка!?!Все по нагласено,нарочно и организирано звучи!