Last news in Fakti

16 Декември, 2014 09:02 1 494 0

Ненков: Биячите на лекари – "обикновени изроди"

  • мирослав ненков-
  • биячите-
  • лекари-
  • изроди

Цветът на кожата няма никакво значение, казва бившият здравен министър

Ненков: Биячите на лекари – "обикновени изроди" - 1
Снимка: TV7


Хората, които посягат на лекари са обикновени изроди и цветът на кожата няма никакво значение. Не може да обобщаваме за цяла една общност заради това, което един е направил, защото е малоумен или скот, коментира в TV7 бившият здравен министър д-р Мирослав Ненков.

Не може цели квартали да разчитат само на Бърза помощ, къде им е другото здравеопазване. Какви мерки сме взели малцинствените общности да бъдат по-добре обгрижени и по-добре образовани, това е посоката да се спре насилието, добави д-р Станимир Хасърджиев от Националната пациентска организация.

Не ни е добра здравната система, но не е и толкова лоша. Процентът на говедата е като във всяка друга система, но при нас е осветено много хубаво. В света хората умират от болести, а у нас – от лекарска грешка. Като имаш настройка, че отиваш в болница, за да ти навредят, естествено, че ще проявиш насилие, обясни д-р Ненков.

Полицейските ескорти са решение, но временно. Трябва да се вземат дългосрочни мерки и ако не се започне сега, скоро няма да се променят нещата, единодушни бяха с д-р Хасърджиев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА