Last news in Fakti

9 Март, 2015 09:31 1 168 2

ВМА изчисти задълженията си за кохлеарни имплантанти

  • кохлеарни имплантанти-
  • вма-
  • слух-
  • операция

През месец март предстоят нови операции на деца с тежко слухово увреждане

Военно - медицинска академия (ВМА) изчисти задълженията си към един от доставчиците на кохлеарни имплантанти и през месец март предстоят нови операции на деца с тежко слухово увреждане, съобщават от ВМА.

Във Военномедицинска академия е получено благодарствено писмо, адресирано до бригаден генерал, член-коренспондент, проф. Николай Петров д.м.н. от една от фирмите доставчици на кохлеарни имплантантни системи - ”Сентилион” ООД.

Писмото е по повод постъпило плащане в сметките на фирмата, с което финансовите задължения на ВМА по договор от октомври 2009 г. са изцяло изпълнени.

В писмото фирмата доставчик изразява дълбока удовлетвореност и благодарност към ръководството на Военномедицинска академия за високата ангажираност, която дава вече реални резултати за утвърждаване името на ВМА като водещо медицинско заведение в страната.

Фирма „Сентилион” ООД изтъква приноса на проф. Петров за повишаване качеството на медицинските услуги, след продължително спиране на доставките и уверява, че могат отново да предоставят най-съвременните технически средства – Кохлеарни имплантантни системи за пациентите на Клиниката по УНГ и по този начин да им се даде шанс за пълноценен живот

Подписано е ново споразумение между Военномедицинска академия и фирма „Сентилион” ООД. То ще осигури ритмична доставка на кохлеарни имплантантни системи и благодарение на това през месец март предстоят да се извършат първите две операции на деца с тежко слухово увреждане, уточняват от ВМА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 773а

    0 0 Отговор
    Браво ...Трябва да затворят опасни производители на антибиотици предизвикващи такива проблеми..
  • 2 виви

    0 0 Отговор
    Аз губим вече без апарат нямало преди с настройка
    Не могат но обаче без двустранно е било прошката без уши но операцията без обрича хората ни мразят в затвора полицията така виждат право това е той закон право в затвора полицията ....