Last news in Fakti

25 Май, 2015 21:24 1 145 0

Онкодиспансерът в Пловдив няма да бъде закрит

  • москов-
  • онкодиспансер-
  • пловдив-
  • няма-
  • закрит
Онкодиспансерът в Пловдив няма да бъде закрит - 1
Снимка: БТА

Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Пловдив няма да бъде закрит. Специализираното здравно заведение ще запази юридическата си самостоятелност, но за да се гарантира комплексното лечение на пациентите, КОЦ-а ще си взаимодейства с други болници. Това заяви днес след двучасова среща с ръководството на КОЦ-Пловдив здравният министър д-р Петър Москов, предаде Дарик радио.

Ако сме тръгнали от ситуацията, в която позицията на министерството е била в едната крайност, а позицията на онколозите в другата крайност, то след тази среща се стигна до разумния компромис, категоричен бе Москов.

Той отбеляза, че компромисът се състои в това, че от една страна той е получил уверение от ръководството на КОЦ-Пловдив, че пациентите ще бъдат лекувани комплексно, а от друга – той е дал обещание, че текстът в Закона, който предстои да бъде внесен в Народното събрание, ще бъде променен.

Всеки текст, който не отчита спецификата н дейността на отделните лечебни заведения ще бъде променен, каза още министър Москов. Той бе категоричен, че изменението на текста ще се извършва спрямо конкретиката и спецификата в работата на болниците.

Най-важното е , че стигнахме до единомислие и хората се успокоиха, коментира след края на срещата управителят на КОЦ-Пловдив д-р Калин Калинов. Той не скри, че е имало спорове, излагане на аргументи и емоции, но отбеляза, че така се родило консенсусното решение.

Решението, до което стигнахме е функционално обединение на лечебното заведение, като ще запазим юридическата си самостоятелност. Там, където ни липсва 100-процентовата комплексност, ще я гарантираме с договори с други лечебни заведения, обясни д-р Калинов.

Целта е да се гарантира комплексната услуга и тя да бъде тази, която да финансира Здравната каса, каза още Петър Москов и допълни, че предстои да се срещне и с други управители на Комплексни онкологични центрове в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА