Last news in Fakti

26 Юни, 2015 05:30 1 194 0

Световни бийтбокс и брейк денс звезди на Street Masters 2015

  • бийтбокс-
  • брейк-
  • звезди-
  • street masters

Фестивалът обединява всички форми като хип-хоп денс, графити, бийтбокс, фрийстайл, алтернативни спортове под една шапка

Третото издание на Street Masters, който се утвърди като най-престижния и голям международен уличен формат в България, ще се състои на голямата сцена в Цар Симеоновата градина в Пловдив от 17 часа на 26 и 27 юни.

Фестивалът обединява всички форми като хип-хоп денс, графити, бийтбокс, фрийстайл,
алтернативни спортове под една шапка. Street Masters предлага сериозно участие на артисти от над 20 страни от Европа и САЩ.  Тази година събитието ще бъде домакин на второто Европейско първенство по бийтбокс и първото Европейско първенство по брейкденс. Остават и традиционните категории като Стрийт денс – хип-хоп танци, Стрийт арт – графити, Стрийт музика – бийтбокс, фрийстайл, MC`z и демострации по алтернативни спортове.

Специален гост тази година ще бъде американката Кейла (Kaila Mullady). Новият световен шампион по бийтбокс ще демонстрира уменията си на изпълнител, композиторски талант и актьорска харизма още в първия ден на фестивала.

По време на Европейското първенство по брейкденс, участниците ще бъдат журирани от истински лидери в общността на хип-хоп танците . В breakin` стила ще отсъжда Мидъс (Style Elements Crew/ Originality Stands Alone) от САЩ, който е основоположник на цял стил в breakin` танците. В all styles битката оценки ще дава Муфаса (EGOTRIP), която е сред ярките представители на танцовото хип-хоп изкуство във Франция.

Тази година отново беше проведен и конкурса за български таланти във всички сфери на изкуството. Лицата на фестивала - SkilleR, Pe4enkata, Deo и Mako, организаторите на събитието и партньорите им от Telus International отправиха предизвикателство към всички млади таланти в музикалното, танцовото, художественото или друго изкуство да покажат своите умения и заложби в кратко клипче, качено в приложение на фейсбук страницата на Street Masters. Наградата за победителя ще бъде участие на фестивал в една от големите европейски столици на уличното изкуство - Париж, Будапеща, Барселона или Лондон.

Фестивалът  подкрепя и кампанията на Plovdiwood "Продължи линията на живота си без дрога". По този повод откриването на фестивала ще бъде с концерт на Веси Бонева, Тодор Гаджалов, Liter Jack, Стелиан Димитров, Радослав Михов, 5 СТОТАКА и група Ni.Co от 17:30 часа на 26 юни в Цар Симеоновата градина в Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА