Last news in Fakti

2 Септември, 2015 17:14 1 197 1

Спешната помощ в София и Софийска област беше слята

  • спешна помощ-
  • софия-
  • софия област

Според здравното министерство това ще повиши ефективността й

Въпреки многото протести на лекари и пациенти, на днешното правителствено заседание беше прието със структурни промени в системата на здравеопазването да се обединят Центровете за Спешна помощ в София град и София област.

Целта е да се подобри достъпът на населението до своевременна и качествена спешна медицинска помощ, по-ефективно използване на ресурсите на двата центъра и подобряване на организацията на обслужване на спешните случаи на територията на област София и Софийска област, се казва в прессъобщение на Министерски съвет.

Според експертите на здравното министерство сливането ще осигури по-рационално управление на спешните екипи.

Новият регламент за Спешната помощ ще влезе в сила най-късно в края на септември, съобщи преди седмица заместник-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков. Новият стандарт степенува спешните случаи. Категориите пациенти по спешност ще бъдат разделяни със син, зелен и червен код, а изчакването на линейката, което ще бъде обвързано с кода, ще бъде от 8 до 120 минути.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Tashunko

    0 0 Отговор
    Егати идиотщината. Примерно живееш в Костенец, обаждаш се на диспечер в София и той почва да те разпитва къде живееш, за да обясни на линейката в Костенец къде да те намери - а шофьорът на линейката ти е комшия. И това в ситуация, когато всяка минута е ценна. Тъпанари! Щели да подобрят обслужването - като пратят линейката от Костенец на адрес в Сливница ли? Още веднъж - тъпанари!