Last news in Fakti

15 Септември, 2015 10:33 1 971 2

Руски учени разработват еликсир на младостта

  • учени-
  • елексир-
  • младостта

Разработката е основана на жизненоспособни аеробни бактерии

Руските учени са близо до откриването на еликсир за вечна младост, съобщи ТАСС.

Информацията за откритието бе обявена от епидемиолога Виктор Чернявски.  То е направено на базата на микроорганизми, идентифицирани в замръзналата земя.

„В Якутия открихме останките на замръзнал мозък на юкагирския мамут. В тях можехме да идентифицираме високи концентрации на жизненоспособни аеробни бактерии, съществуващи при ниски температури. В резултат на изследването на тези микроорганизми бе установено, че те повишават качеството на живота на лабораторни животни, като мишки например и че в бъдеще могат да бъдат използвани и върху хора. Опитните животни, които получаваха пробиотични добавки, бяха способни да имат потомство в напреднала възраст  и да стимулират своята жизненост.“, заявява Чернявски.

Тези микроорганизми виреят най-добре в студени условия, което им позволява да оцелеят в суровите климатични условия, като тези в Арктика. Оптималната температура за тези аеробни бактерии е 4 градуса по Целзий. Възрастта на откритите микроорганизми е между 20 и 40 хиляди години.

Учени отбелязват стабилността на генетичните белези след съживяването на древните организми.

„Резултатите показват, че изолираните щамове на бактерии, не само могат да оцелеят след 20 или 40 хил. години запазване на замръзналост, но и да запазят капацитета за развитие на биологично активни вещества, което представлява фундаментален интерес за микробиологията и биотехнологиите“, подчертават учени.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сс

    0 0 Отговор
    те руснаците елексира за безсмъртие отдевна са го открили.. и е поне 40 градуса

    Коментиран от #2

  • 2 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "сс":

    Визираш ВОДКА, но наистина студа както пише в статията помага на бактериите. Руснаците затова са победили Хитлер.