Last news in Fakti

22 Октомври, 2015 08:53 798 0

Започна активност на респираторните вируси

  • ангел кунчев-
  • започна-
  • активност-
  • респираторни-
  • вируси

Нямаме положителни проби от грип, уточни главният държавен здравен инспектор

Започна активност на респираторните вируси - 1
Снимка: Нова телевизия

„До момента нямаме положителни проби от грип, засега са активни респираторните вируси”, заяви по Нова телевизия главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

„Започна активност на респираторните вируси, не е започнала още на грипните. Вероятно към края на ноември ще започнем да получаваме положителни проби за грип от различни места в страната. Те постепенно ще започнат да нарастват и вероятно към края на януари ще достигнат епидемични стойности, но това няма да е едновременно в цялата страна, а на отделни места”, каза още той.

„Респираторните вируси водят до хрема, запушен нос и до лека неразположеност.  Характерното за тях е, че за 2-3 дни отшумяват и много рядко се налага да останете вкъщи”, уточни той.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА